Cautare

1119 de rezultate pentru "codul judetelor" (5.93 secunde)
Potrivit Legii 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul reglementat de Titlul IV, o microintreprindere este o persoana juridica romana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
Pana acum, aceste categorii de intreprinzatori obtineau autorizatiile de la primarii, codul unic de inregistrare de la Registrul Comertului si, ulterior, se inscriau in evidentele administratiei financiare.
"In forma actuala, Codul de Bune Practici ce urmeaza a fi infiintat defineste clar ce inseamna pretul de achizitie si va interzice vanzarea produselor sub acest pret.
Persoanele juridice completeaza codul privind activitatea, cod format din 4 cifre (clase de activitati), din Clasificarea activitatilor din economia nationala - CAEN, aprobata prin Hotarirea Guvernului nr.
Retailerii si producatorii se vor reintalni maine, 21 octombrie, pentru a pune in discutie un proiect de lege in care se vor regasi anumite prevederi din Codul de Bune Practici care tin de eliminarea obligativitatii unor taxe si interzicerea vanzarii sub costul de productie.
"Titlul IV din Codul fiscal referitor la impozitul pe veniturile microintreprinderilor nu a fost abrogat explicit sau implicit prin nici un act normativ", spun reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Dolj.
Guvernul a publicat schimbarile aduse normelor metodologice la Codul Fiscal, prin HG nr. ... Noile norme modifica retroactiv anumite aspecte din Codul Fiscal.
Acelasi sistem de compensare, prevazut de Codul de Procedura Fiscala, va fi valabil si la restituirea valorii reziduale a taxei, cand autovehiculul este scos din parcul auto national, se arata in proiectul normelor privind aplicarea noului sistem al taxei de poluare auto.Valoarea reziduala a taxei reprezinta suma care ar fi platita pentru respectivul autovehicul daca acesta ar fi inmatriculat la momentul scoaterii din parcul auto national.
Este necesar ca ansamblul de legi esentiale Constitutia Romaniei, Codul Muncii, Codul Fiscal, Codul de Procedura Fiscala, Legea Societatilor Comerciale, Legea salarizarii, Legea invatamantului sa capete o forma viabila si stabila.
Purtand numele inventatorului sau, mai exact al creatorului kernel-ului (codul sursa) acestui sistem de operare, Linux-ul a cunoscut de-a lungul celor 15 ani de la aparitia primei sale variante stabile numeroase imbunatatiri aduse gratie licentei publice generale de care beneficiaza acest sistem.
Gavrilut spune ca Bitdefender detecteaza de mai bine de sapte ani componente imprevizibile din codul periculos care compune aceste amenintari, cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala integrati in solutiile de securitate.
In ceea ce priveste Codul Penal, cred ca art. ... "Codul Penal a fost adoptat la data de 22 iunie 2009 prin asumarea raspunderii Guvernului Emil Boc si a fost promulgat de Presedinte la data de 17 iulie 2009.
Modificarile la Codul Penal au trecut cu 191 "voturi" pentru, 55 "contra", 12 abtineri. Modificarile la Codul de Procedura Penala, care permit ca interceptarile realizate de serviciile secrete sa fie utilizate ca probe in procesele penale, au trecut cu 168 de voturi "pentru", 75 "contra", 20 abtineri.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a solicitat Ministerului Economiei si Finantelor ca, in baza legislatiei europene, sa modifice Codul Fiscal pentru a permite reducerea accizei la tuica si palinca produse din fructe.
• Astfel, codul galben va afecta din noaptea de joi spre vineri, la inceput Crisana, Banat, Oltenia si zonele de munte, apoi se extinde si in cea mai mare parte a Munteniei si jumatatea de nord a Moldovei.
Codul portocaliu de ploi a fost emis de Administratia Nationala de Meteorologie. ... Sunt prognozate averse si in zona de munte a judetelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov.
Alianta cere acestei institutii cercetarea membrilor BEC sub aspectul comiterii infractiunilor de abuz in serviciu impotriva intereselor statului in forma agravanta, de fals material in inscrisuri oficiale, de fals intelectual, de actiuni impotriva ordinii constitutionale, complot, comunicare de informatii false si asociere pentru savirsirea de infractiuni, toate fiind prevazute de Codul penal.
Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, si-a lansat ieri cartea "Codul Zambaccian". "Vreau sa mentionez faptul ca muza mea in scrierea acestei carti si mai ales scurtul tratat de lupta impotriva coruptiei a fost Monica Macovei", a declarat Nastase in discursul sustinut cu aceasta ocazie.
246, 215, 289 si 291 din Codul Penal. ... 4 din Codul Penal, care precizeaza ca infractiune delictul. Dosarul este in lucru la Politia Ciocarlia.
Motiunea simpla pe administatie "Guvernarea PDL-PSD= reinstaurarea administratiei autoritare a FSN", depusa de PNL si UDMR, va fi dezbatuta luni de plenul Senatului, la ora 18.30, dupa asumarea raspunderii de catre Guvern pe Codul civil si pe Codul penal.
google-analytics.com